Harris Chang on neljännen sukupolven amerikkalainen, hänen isoisänsä isä tuli Kiinasta rautatien tekijäksi. Harris itse on täysin amerikkalainen, käynyt armeijan, sotinut Irakissa ja sen jälkeen hänet värvättiin CIA:han agentiksi. Mutta kaikki eivät kuitenkaan pidä häntä täysin amerikkalaisena varsinkaan silloin kun tulee epäilyksiä lojaalisuudesta.
CIA:n yksi tavoite on turvata USA:n teknologinen etumatka strategisilla alueilla. Tietoturvan kannalta merkittävää tutkimusta on käynnissä kvanttitietokoneiden kehityksessä. Jos joku projekti tuottaa lupaavia tuloksia, niin se hankitaan valtion hallintaan ja tehdään “pimeäksi” – kaikki ulospäin näkyvä toiminta lopetetaan. Näin käy myös QED-yrityksen kanssa.
Kiina on aktiivinen vakoilun saralla ja yksi merkittävä teknologia on kvanttitietokoneet mihin he iskevät kiinni. Kun taustalla on kiinalaisten eri tiedusteluorganisaatioiden välistä vääntöä sekä vanhastaan USA:n ja Kiinan keskinäistä vakoilua ja vastavakoilua niin tilanne muuttuu jo mielenkiintoiseksi. Tähän joutuu mukaan myös Harris Chang ja siinä vaiheessa alkaa myös sisäinen epäilys siitä että onko Chang todellakin luotettava agentti vai onko hänellä jotain kytköksiä Kiinaan.
Kirja oli hyvin kirjoitettu eikä siinä ollut lainkaan suvantojaksoja, mikä on aina positiivinen asia. Kirjailija oli myös perehtynyt vakoiluorganisaatioiden toimintaan sekä myös kvanttitietokonetutkimukseen. Tosin, kuten kirjailija itse sanoo, mikään kirjassa ei pidä sinänsä paikkaansa, mutta tärkeintähän on antaa kuva että näin joka tapauksessa voisi tapahtua ja siinä hän on onnnistunut hienosti.